Ekspertizaya verilən 6624 qida məhsulu qeyri-qənaətbəxş nəticələnib

Ekspertizaya verilən 6624 qida məhsulu qeyri-qənaətbəxş nəticələnib

"Ekspertizaya cəlb oluan qida məhsullarından 6624 nümunədə qida təhlükəsizliyi göstəriciləri qeyri-qənaətbəxş nəticələnib".

REAL xəbər verir ki, bunu AQTA-nın sədri Qoşqar Təhməzli il ərzində görülən işlərdən danışan zaman bildirib.

AQTA-nın sədri bildirib ki, bu ümumi ekspertizaya cəlb olunan qida məhsullarının 0,46 faizi deməkdir ki, bu da sevindirici göstəricidir: "Bu ondan xəbər verir ki, Azərbaycan Respublikasına idxal olunan qida məhsullarının, heyvan mənşəli məhsulların, bitki mənşəli məhsulların, eyni zamanda qida sahəsində məşğul olan sahiblarlıq strukturları öz faəliyyətlərini beynəlxalq standartlara uyğunlaşdırırlar və buda qida təhlükəsizliyi sahəsində qəbul olunan dövlət proqramında AQTA kimi qarşımıza qoyulan əsas məsələləərdən biridir. Qida Təhlükəsizliyi İnustutunda həyata keçririlən elmi-tətqiqat işləri haqqında da qısaca məlumat verim. Əkinçilikdə istifadə olunan yeni nəsil mikrobiloji məhsullara dair  elmi tətdqiqat həyata keçririlib. Yeni nəsil mikrobioloji gübrələrin çiyələk, Azərbaycan üçün strateji kənd təsərrüfatı məhsullarından sayılan pomidor, pambıq, qarğıdalı, fındığın yetişdirilməsində tətbiq olunub. Nəticədə məhsuldarlıq artıb, keyfiyyət göstəriciləri artıb. Məhsuldarlıq çiyələkdə 30 faiz, qarğıdalıda 15 faiz, pomidir, pambıq, fındıq məhsullarında isə 20 faiz qrtdığını, eyni zamanda məhsulların keyfiyyət göstəriciıəri də artıb. Quşçuluq təsərrüfatından götürülən nümunədə antibiotik müayinələr həyata keçirilib. Antibakterial preparatların qida məhsullarında, yem məhsullarındada qalıqları çox önəmlidir. Bu məhsullardan istifadə edənlərin sağlamlığında özunu gösərir".

Digər xəbərlər
Bu gün

Bütün xəbərlər

Dünən

Bütün xəbərlər